Home » Ademtraining » Ademwerk en levensblokkades: Ontdek Waarom je vastzit in je ademsessie en hoe dit reflecteert op andere delen van je leven

Ademwerk en levensblokkades: Ontdek Waarom je vastzit in je ademsessie en hoe dit reflecteert op andere delen van je leven

door | 22 mei, 2024 | Ademtraining

Op een bepaald moment in je ademwerkproces kan je op een punt komen waar je het gevoel hebt dat er gedurende meerdere sessies ‘niets gebeurt’, dat je ervaringen niet erg intens zijn, dat je het gevoel hebt ‘vast te zitten’ of dat je niet uit je gedachten kunt komen. denkende geest. Je probeert dieper te ademen, je probeert te gaan liggen, je probeert rechtop te zitten, en niets lijkt te helpen!

Dus waar gaat dat allemaal over?

Hoe komt het dat ademwerkervaringen een tijdje ongelooflijk diep, intens en diepgaand kunnen zijn, en dan plotseling het gevoel kunnen hebben dat er helemaal niet veel gebeurt?

Hieronder zullen we dieper ingaan op de redenen achter het gevoel dat je vastzit in ademwerk, benadrukken hoe dit gevoel kan dienen als een krachtige katalysator voor persoonlijke groei, en stappen aanreiken om met dit gevoel te werken om je volledige potentieel te ontsluiten.

Als je het gevoel hebt dat je vastzit, is je ego waarschijnlijk aan het spelen

Onze ego-geest houdt niet van verandering; hij is zelfs bang voor verandering en werkt ijverig om ervoor te zorgen dat de dingen altijd hetzelfde blijven. Dit kan onze weg naar genezing en persoonlijke groei aanzienlijk belemmeren. De weerstand tegen verandering die het ego creëert, is niet uit boosaardigheid, maar eerder omdat het ego oprecht gelooft dat alles hetzelfde houden de enige manier is om onze veiligheid en bescherming te garanderen. Het erkent niet dat bepaalde overtuigingen, gedragingen en ‘oude verhalen’ ons niet langer dienen en dat we er veel baat bij zouden hebben als we ze doorwerken en loslaten.

Om verandering te voorkomen, zal het ego verschillende tactieken gebruiken, zoals het opwekken van gevoelens van verveling, angst of slaperigheid, evenals een gevoel van vastzitten. Wanneer je dergelijke weerstand tegenkomt, erken dan dat dit een teken is dat je aan de vooravond van verandering staat en dat je je in de goede richting beweegt. En ga dan met vertrouwen verder!

Hoe je de egogeest tot rust kunt brengen met ademwerk

Als je kletsende ego-geest weigert tot rust te komen tijdens een ademsessie, houd er dan rekening mee dat je, ook al heb je misschien geen directe controle over je gedachten, wel de macht hebt om je reactie daarop te beïnvloeden. Dit betekent dat je op elk moment kunt kiezen waar je jouw aandacht op wilt richten.

Verleg je aandacht weg van je piekerende gedachten en richt uw aandacht op je eigen lichaam, dat werkelijk een wonderbaarlijke creatie is in de uitgestrekte uitgestrektheid van het universum. In je lichaam huist een verbazingwekkende bron van ‘lichaamswijsheid’ die de denkende geest alleen maar kan doorgronden. Biljoenen cellen werken harmonieus samen en orkestreren de ingewikkelde processen van voedselvertering, fysieke beweging, cognitieve functie, zintuiglijke waarneming en de assimilatie van talloze stukjes informatie die op elk moment stromen.

Blijf dus in je lichaam en geef jezelf over aan deze geweldige bron van wijsheid.

Verplaats je aandacht naar je ademhaling, je emoties, het ritme van je hart, het moeiteloze stijgen en dalen van je borstkas bij elke adembeweging, en zelfs het subtiele wiebelen van je vingers of tenen. Werk eraan om 100% aanwezig te zijn in je lichaam. Je lichaam is altijd in het nu, in het huidige moment.

Aan de andere kant is je geest altijd in de toekomst of het verleden, bezig met herinneren of plannen maken. Als je in de staat van aanwezigheid blijft terwijl je een onwankelbare, diepgaande focus op je lichaam koestert, kan dit de greep van je ego verzwakken, omdat het bezwijkt voor de overweldigende kracht van lichaams- en adembewustzijn.

Onthoud: er gebeurt altijd iets tijdens ademwerk

Als je het gevoel hebt dat je vastzit, is de natuurlijke reactie dat je je tegen dat gevoel verzet of het negeert, omdat het frustrerend is. Je geest wil dat er “iets gebeurt” en niets wat je doet brengt die gewenste ervaring. Maar probeer te onthouden dat er altijd iets gebeurt tijdens een ademsessie. De uitdaging is om jezelf ervoor open te stellen; om op het juiste kanaal af te stemmen. Soms kan de ervaring intenser zijn, soms subtieler. En bijna altijd ziet of voelt het er niet zo uit als je ego denkt dat het zou moeten.

Het gevoel dat je vastzit tijdens het ademwerk weerspiegelt het vastzitten in het leven

Als je het gevoel hebt dat je vastzit in het ademwerk, zul je vrijwel zeker gebieden in je leven tegenkomen waar je ook vastloopt. Probeer te onthouden dat de gevoelens die je ervaart van vastzitten niet voortkomen uit het ademwerk. Het zijn gevoelens die ontstaan doordat je je op andere gebieden van je leven vast voelt.

Dus als je weerstand of frustratie ervaart tegen het gevoel dat je vastzit tijdens het ademwerk, doe er dan onderzoek naar:

  • Voelt dit vertrouwd?
  • Heb je je ooit zo gevoeld in je leven?
  • Heb je ooit een doel gesteld (relatie, financieel, enz.) en daarna het gevoel gehad dat je, wat je ook deed, geen vooruitgang kon boeken?
  • Hoe reageerde je daarop?

 

Het gevoel hebben dat je vastzit en alsof er ‘niets gebeurt’, is een krachtige kans!

Als je het gevoel hebt dat je vastzit in het ademwerk, probeer het dan te herformuleren als een uitstekende gelegenheid om door je weerstand heen te werken. Wanneer je dit doet, kan dat gevoel van vastzitten een van de belangrijkste, betekenisvolle kansen zijn die ademwerk je biedt.

Hoe je reageert als je vastzit in je ademwerk, zal ALTIJD nabootsen hoe je reageert als je vastzit op verschillende gebieden van je leven. Dus volharden tijdens momenten van weerstand tijdens ademwerk kan tot uiterst voordelige resultaten leiden, waardoor doorbraken in verschillende aspecten van je leven mogelijk worden gekatalyseerd.

Als je vastloopt, moedig ik je aan om diep in je leven te kijken en daar in je ‘vastzitten’ te duiken. Dit is een uitstekende gelegenheid om opnieuw verbinding te maken met je levensvisie, de hiaten tussen je huidige situatie en jouw doelen te identificeren en een plan te maken. Neem even de tijd om het volgende te onderzoeken:

Ben je op één lijn met jouw levensdoel, investeert je jouw tijd in activiteiten waar je echt dol op bent en boek je vooruitgang op de gebieden die voor u het belangrijkst zijn? Staat uw relatie stil? Stel jij uit? Heb je een baan die jouw passie niet meer aanwakkert of ervaar je terugkerende emotionele drama’s? Welke stappen kun je vandaag, morgen, volgende week en volgende maand nemen om los te komen en vooruit te komen?

Je kunt bij dit onderzoeks- en planningsproces dezelfde hulpmiddelen gebruiken die je bij ademwerk gebruikt: duik in de gevoelens en laat je emoties je naar een oplossing leiden.

In plaats van te luisteren naar je ego-geest, die zal proberen je lui te maken en de situatie te verdragen, duik je diep in die gevoelens van vastzitten. Als je jezelf eenmaal toestaat de frustratie volledig te ervaren en te omarmen, kan het dienen als een krachtige katalysator, die je dwingt om verder te gaan en een transformerende verschuiving te initiëren.

En dan BEWEGEN! ACTIE ONDERNEMEN! Echte vooruitgang vereist dat je een actieve rol in je leven op je neemt en gerichte en doelbewuste actie onderneemt, want verandering zal ongrijpbaar blijven totdat je deze verantwoordelijkheid op je neemt.

 

Hoe om te gaan met het gevoel vast te zitten en ‘niets’ te ervaren

Bedank je innerlijke intelligentie voor het ter sprake brengen van deze leermogelijkheid.

Onthoud waarom je besloot deel te nemen aan ademwerk. Wat is jouw visie op waar je heen wilt? Welk voordeel denk je dat je zult halen uit deze uitgebreide staten van bewustzijn? Het opnieuw verbinden met je doel voedt de vastberadenheid die nodig is om toegewijd te blijven en er met heel je hart in te duiken.

STOP met het weerstaan van het gevoel van vastzitten. Voel het volledig, duik diep in het vastzitten, laat het elke cel in je lichaam vullen. Geef jezelf toestemming om het gevoel te hebben dat je 1000% vastzit.

Observeer welke emoties er opkomen. Vaak zul je frustratie tegenkomen. Of woede. Of verdriet. Merk die emoties op en omarm ze volledig. Onthoud: als je je ertegen verzet, zullen ze blijven bestaan!

Merk op welke verhalen je ego-geest je vertelt over je ervaringen. Zijn er ego-gedachten als: “Hoe lang ik ook ademwerk doe, dit zal nooit veranderen?” of “Ik heb hier geen tijd voor”, etc. Let op de verhalen. Merk op dat ze uit de ego-geest komen. Laat ze dan los en probeer opnieuw aanwezig te zijn in je lichaam, of in de muziek, of in je emoties. Of waar dan ook in de direct gevoelde ervaring van het moment (alleen niet in het hoofd).

Wat er ook naar boven komt, probeer erin te duiken… Druk het volledig uit. Maak geluid. Zucht, Beweeg je lichaam. Laat de emoties, het geluid en de beweging je bevrijden!

Blijf je ondanks bovenstaande inzichten toch vastzitten in je ademwerk en zou je graag begeleid worden in dit proces? Neem dan contact op om een afspraak te maken.

 

Over mij

Van veel spanning naar levensgenieter: dat is mijn pad geweest. Als ervaren yogadocent en ademwerktrainer ken ik elke stap. Ooit overwerkt, vond ik balans en vreugde via adem en yoga. Nu help ik anderen hetzelfde te bereiken. Laat me je begeleiden op dit pad van verandering om ruimte te maken in jouw systeem om meer te kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Krachtige Eenvoud

Krachtige Eenvoud

I will be back soon

Krachtige Eenvoud
Hoi,

Ik ben Margot, waarmee kan ik je helpen?
Whatsapp
Tweet
Share
Share
Pin