Mijn verhaal

Ik ben Margot van Essen en heb gedurende 20 jaar een passievolle reis gemaakt in de mode-industrie. Mijn tijd in de fashionwereld was inspirerend, maar met de uitdaging van het jongleren tussen mijn carrière en het opvoeden van drie jonge kinderen, werd het soms ook stressvol. Door mijn zoektocht naar balans ontstond heel natuurlijk een carrièreswitch.

Ik begon aan een vierjarige yogaopleiding gevolgd door een tweejarige ademopleiding. Deze reis bood me de tools om beter om te gaan met stressvolle momenten en sneller te herstellen, zodat ik eenvoudig kon genieten van alle mooie momenten. Mijn ervaringen hebben mijn inzicht verdiept en me geholpen een nieuw perspectief te vinden.

 

Opleiding

Adempro

Deze tweejarige opleiding van Adempro tot ademtherapeut heeft mij zo ongelooflijk veel geleerd over wat ademwerk precies is. Hoe het kan helpen bij zoveel uitdagingen, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel niveau. Dankbaar voor de brede kennis die docenten Gjalt Vlam (ademexpert), Ellie Lardenoije (psycholoog) en Monique Tjon-A-Tsien (huisarts) met ons deelden.

Chidananda yoga Centrum

Dankbaar voor deze intenstieve, vierjarige opleiding die mij wegwijs heeft gemaakt in het pad van yoga en mijn eigen uitdagingen daarin. De docenten Jans de Haan en Joanna Hofste brachten mij niet alleen kennis bij over de houdingen, ademwerk en meditatie maar leerden mij ook dat de grootste kracht in de eenvoud van de handelingen ligt.

Vita Opleidingen

Om anderen te kunnen helpen leek het mij een goed idee om meer kennis te hebben van het menselijk lichaam. Hiervoor volgde ik de opleiding Medische Basis bij Vita Opleidingen in Zeewolde. Hoe reageert het lichaam fysiologisch op bijvoorbeeld stress. Welke hormonen gaan ‘aan’ en welke gaan ‘uit’. Hoe beinvloedt dat rest in het lichaam maar ook in het denken. Inmiddels weet ik dat lichaam en geest elkaar continu beinvloeden. En dat een goedwerkend zenuwstelsel het zelf herstellend vermogen van het lichaam het beste kan helpen. Een lichaam wil namelijk altijd in balans zijn en weet als enige hoe dit te doen.

Hoe klanten mij ervaren

 

De ademcoach sessies van Margot zijn bijna adembenemend zo mooi! Ik heb het als een ongelofelijk mooi cadeau ervaren. Iets wat ik iedereen aanraad jezelf te geven.

– Mira – Fitspel

 

Inmiddels volg ik nu een aantal jaren de yogalessen van Margot. Met haar lessen heeft ze mij geleerd een rustmoment te vinden in mijn drukke en hectische leven. Door Yoga te gaan doen, ben ik me bewust van mezelf, het laat me zien hoe onrustig ik soms ben en hoe ik omga met alles om mij heen. Margot geeft me door haar lessen een gevoel van evenwicht en balans en een beter gevoel in mijn lijf. Door mijn kantoorbaan zijn de rek en strekbewegingen een geweldige oplossing voor fysieke klachten.
Iedere week kijk ik weer uit naar de yogales en juist de variatie in de verschillende aandachtsgebieden die Margot in de lessen brengt, zorgt ervoor dat ik ze heel graag wil blijven volgen.

– Astrid Beukeboom

 

Margot is een verademing in de wereld van toch wel spirituele aard. Nuchter en met beide benen op de grond daagt ze je uit om steeds iets verder te gaan, meer los te laten. Ik durfde diep te gaan en kon schaamte en vooroordelen achter me laten in haar aanwezigheid en dat zegt wel wat! Dus als je zin hebt om een avontuur aan te gaan met ook nog een dikke kans op een dagje of 2 blisssss, lets go!

– Elya Salie

Volg mij op Social Media:

Ben je er klaar voor om te leren voelen, ontspannen en herstellen? En heb je er een goed gevoel over om mij jou daarbij te laten helpen?