Van overleven naar volledig leven door het hele lichaam weer te helpen ontspannen.

Herken jij het volgende:

Niet meer kunnen genieten

Op het moment dat je te veel spanning in je lichaam en hoofd hebt is het steeds lastiger om te genieten van het dagelijks leven.

Moeite hebben met ontspannen

Zelfs wanneer het op dat moment wel zou kunnen. Dan ben je de regie over je zenuwstelsel kwijt en voelt elk moment als een stress moment.

Mentaal overactief

Je hoofd niet meer stil kunnen krijgen. Piekeren, slecht slapen en een vermindert immuunsysteem zijn gevolgen van teveel in het hoofd zitten.

Van overleven naar volledig leven.

Je worstelt om te ontspannen en van het leven te genieten. Piekeren, slecht slapen, kort lontje, de balans tussen werk en prive is moeilijk te vinden en er is altijd een gevoel van overleven al weet je in je hoofd dat de situatie op dat moment niet altijd zo is.

 

Soms heb je het gevoel dat je je uit bed moet slepen, terwijl je toch acht uur geslapen hebt. Maar er is hoop! Je kunt de regie weer terugnemen. Niet op wilskracht, maar vanuit moeiteloos ontspannen. Met het juiste evenwicht tussen werk en prive, kunnen we een leven creëren waar we van kunnen genieten.

“Moeiteloos kunnen ontspannen met wat er is, om van daaruit in weer in je eigen energie te komen staan.”

Over mij

Als zelfstandig ondernemer en het hebben van een jong gezin met drie kinderen ervaarde ik op een bepaald punt ook teveel stress. Heel slecht slapen, zelfs na tien uur slaap niet uitgerust wakker worden, piekeren en een lage weerstand waren niet alleen het gevolg, maar hielden het ook in stand.

Ik besefte dat het te druk was maar kon het met ‘alleen beseffen’ niet veranderen. Het was alsof ik aan het overleven was, en dat was ik op een bepaald moment ook, maar toen dat moment voorbij was zat ik nog steeds in de overlevingsmodus. Door middel van weer in contact komen met mijn lichaam door yoga en ademwerk leerde ik ontspannen. Ook leerde ik van hoe ik de ademsessies ‘aanvloog’ hoe ik alles in mijn leven aanvloog. De vertaling naar mijn dagelijks leven leerde ik steeds beter te doorgronden.

Door op fysiek, mentaal en emotioneel niveau weer te kunnen ontspannen merkte ik dat ik veel meer energie kreeg, beter sliep, creatiever en productiever werd, maar voornamelijk veel meer bij mijzelf kon blijven in plaats van als een flipperkast overal op reageerde. Het voelt als zo’n enorme rijkdom om deze tools in handen te hebben.

Gevolg van een gezond adempatroon:

Vertrouwen op je eigen gevoel

Wanneer je dichter bij je eigen gevoel komt door los te komen van oude patronen en triggers kun je steeds meer vertrouwen op wat het leven je brengt. Vertrouwen geeft zoveel meer helderheid in je denken. Het geeft energie en een gezonde weerstand.

Beter slapen

Door spanning los te laten in het fysieke en mentale vlak komt jouw systeem tot rust. Hierdoor heeft je lichaam al veel meer rust voordat het gaat slapen. Beter in- en doorslapen en fit wakker worden is het gevolg.

Helder denken

Op het moment dat je beter slaapt, vertrouwen krijg in je eigen kracht en de gebeurtenissen die op je pad komen komt je steeds meer los van de triggers die je hebt op wat er in- en om je heen gebeurt. Dit zorgt dat je steeds helderder kunt onderscheiden wat belangrijk is en wat niet. Keuzes maken wordt steeds gemakkelijker. Zowel voor kleine als grote beslissingen.

Beklemmend gevoel op je borst verminderen

Door weer een gezond adempatroon te ontwikkelen zul je een minder beklemmend gevoel op de borst ervaren. Veel meer ruimte om te ademen en daarmee ook om te voelen.

Wat cliëntenover mij zeggen.

 

Margot is heel intuïtief waardoor ze op het juiste moment in de sessie woorden zegt die je zo van binnen raken waardoor je dieper in je ziel valt en je verder komt in je eigen proces

– Pien

“Prettige stem. Niet zweverig. Ontpannen”

– Ruud

Van spanning naar ont-spanning

Deze prachtige methode, dat adem- en yogawerk is, helpt jou weer moeiteloos te ontspannen in het dagelijks leven. Het brengt je van overleven naar volledig leven, zonder mentaal naar een oorzaak te zoeken of er woorden aan te geven. Ademwerk leert je weer voelen en brengt je terug naar jouw eigen kracht.

Patronen doorbreken die je niet meer dienen.

Adempatronen kun je zien als vingerafdrukken: ze zijn uniek voor elk van ons. Jouw adempatroon vertelt je over hoe je met jezelf omgaat, hoe je met het leven omgaat en met je lichaam. Elke lichamelijke, emotionele of psychische toestand beïnvloedt het adempatroon en ook andersom. De wijze waarop je ademt als je boos ben en overstuur bent is anders dan hoe je ademt als je kalm en rustig bent. 

Wanneer je gemoedstoestand verandert, verandert ook jouw patroon van ademen en andersom. Daarin schuilt de transformerende kracht van Bewust Verbonden Ademen.

Moeiteloos ontspannen

We zijn vaak geneigd meer te doen om iets voor elkaar te krijgen. Echter zit de kracht soms juist in minder doen om meer te krijgen. Het lichaam heeft een groot zelf herstellend vermogen, maar vaak geven we daar geen ruimte aan omdat we altijd maar bezig zijn, controle willen hebben.

Door te 'ont-spannen' kom je op een andere laag van bewustzijn.

De laag waar oude ervaringen en van daaruit patronen opgeslagen liggen. Zonder er woorden aan te geven ga je naar precies de oorzaak van waar je tegenaan loopt. Door dat nu eens niet te ontwijken maar naartoe te gaan kom je erachter dat je ermee kunt ademen. Daar mee kunnen ‘zijn’ lost uiteindelijk de klachten op.

Ervaringen van mijn klanten

 

“Dank je wel Margot! Jouw manier van les geven vond ik heel fijn; vertrouwen, prachtige stem, goed is meer dan goed genoeg. Locatie uiteraard een groot pluspunt”

– Ruth

 

Ademen doet iedereen zijn leven lang, maar dat je je verkeerde gewoonten aan kunt wennen had ik niet bedacht. Naarmate je ouder wordt kun je het daar letterlijk benauwd van krijgen. Margot heeft me gedurende 4 online lessen geholpen om mijn benauwdheid te begrijpen en met oefeningen mijn astmatische benauwdheid te beheersen. Door haar oefeningen dagelijks te herhalen merk ik nu al verbetering. Pufjes zijn nog steeds onmisbaar, maar we gaan door ! Heel veel dank Margot!

– Sara

Het oude loslaten en het nieuwe omarmen, ook jij kan het!

Ook nieuwsgierig naar wat het jou kan brengen als je alle spanning uit je lijf en hoofd hebt?

Basis ademtraining

Vier weken training

Voor beginners bieden we een basiscursus om je vertrouwd te maken met de basisprincipes van ademhaling en de directe voordelen te ervaren.

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Gevorderde ademtraining

Bewust verbonden ademen

Voor degenen die dieper willen gaan, hebben we een uitgebreide training. Deze bestaat uit een krachtige ademtechniek en dagelijkse training die jouw adempatroon duidelijk naar voren laat komen. Hierdoor kan er specifiek op gewerkt worden aan wat jij nodig hebt.

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Individuele begeleiding

Persoonlijke begeleiding om je specifieke behoeften aan te pakken en een aangepast ademwerk programma te ontwikkelen.

Leer adempatronen doorbreken waardoor je weer met plezier en vitaliteit door het leven gaat.

Wacht niet langer met weer in verbinding komen met jezelf, met je eigen kracht.